czwartek, 28 marca 2024

Kultura i rozrywka

  • 3 komentarzy
  • 8785 wyświetleń

"Smaki Grajewa" 2014

                              III  EDYCJA  KONKURSU  ''SMAKI  GRAJEWA'' 2014


                                  POSTANOWIENIA  OGÓLNE

1.Niniejszy regulamin określa warunki , na jakich odbywa się III edycja konkursu pod nazwą ''SMAKI  GRAJEWA'' .
2.ORGANIZATORZY : Miejski Dom Kultury w Grajewie oraz Grajewska Izba Historyczna.
3.Konkurs jest organizowany pod PATRONATEM Adama Kiełczewskiego - BURMISTRZA GRAJEWA .
4.Konkurs odbędzie się w dniu 22.06.2014 r. w klubie ''HADES'' w trakcie Festiwalu Sztuki Kulinarnej Dziedzictwa Kulturowego Podlasia -"SMAKI GRAJEWA III"  w ramach obchodów ''DNI GRAJEWA'' 2014.
   Ogłoszenie konkursu : godz . 14.30 .
   Rozstrzygnięcie : godz . 18.15 - 18.30 .


                                          II .  CELE  KONKURSU

1.Kultywowanie , propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej Grajewa  i  okolic .
2.Promowanie jedynych w swoim rodzaju produktów i potraw specyficznych dla   naszego regionu oraz ich wytwórców.
3.Zachowanie niepowtarzalnych smaków produktów żywnościowych .
4.Wymiana doświadczeń , aktywizacja i promocja wytwórców żywności  oraz  lokali  gastronomicznych Grajewa  i okolic .

                                        III . WARUNKI  UCZESTNICTWA

1.W konkursie mogą wziąć udział osoby reprezentujące : hotele, lokale gastronomiczne,   lokalni  wytwórcy żywności, piekarnie, cukiernie, masarnie , gospodarstwa agroturystyczne oraz osoby fizyczne.
2.Zainteresowani udziałem w konkursie zobowiązani są do dokonania zgłoszenia na załączonym formularzu zgłoszeniowym z nazwą potraw/produktów, które będą przedmiotem konkursu oraz ich krótką charakterystyką.
3.Zgłoszenia należy dostarczyć do dnia 10.06.2014 r. na adres :
   Miejski Dom Kultury , ul. Wojska Polskiego 20 , 19-200 Grajewo  lub drogą elektroniczną na
   e-mail: sekretariat@mdk.grajewo.pl

UWAGA ! Drobny sprzęt potrzebny do zaprezentowania potraw/produktów każdy zgłaszający się do udziału w konkursie zabezpiecza we własnym zakresie.

IV . REGUŁY  PRZEPROWADZENIA  KONKURSU

1.Przedmiotem konkursu są regionalne produkty i potrawy , które będą oceniane w następujących  kategoriach :
a) potrawy mięsne
b) dania z ryb
c) ciasta i wypieki
d) nalewki i miody pitne .
 
2. Niezależne jury wybierze zwycięzców i przyzna nagrody rzeczowe w każdej kategorii .
3. Udział w konkursie jest bezpłatny .
4. Kryteria oceny :
    a) estetyka i zachowanie proporcji , kolorystyka , wrażenie ogólne   0 – 10  pkt .
    b)  smak   0 – 10 pkt .
    c) kreatywność , dobór produktów   0 – 10 pkt.
5. Regulamin jest jedynym dokumentem określającym zasady Konkursu.
6. Na czas trwania Konkursu Organizator powołuje Konkursową Komisję Kulinarną .
7. Decyzje Komisji są wiążące i ostateczne .
8. Sprawy nie ujęte w regulaminie rozstrzyga Organizator .
                                                                       
      
                                            V . POSTANOWIENIA  KOŃCOWE

1. Udział w Konkursie oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych   i publikację nazw , przepisów oraz zdjęć  zgłoszonych do Konkursu produktów  i potraw .
2. Informacje o nagrodzonych i ich produktach/potrawach zostaną opublikowane w lokalnych mediach oraz na stronie internetowej Miejskiego Domu Kultury w Grajewie .


                                            ORGANIZATOR


Komentarze (3)

Ciekawe co można wygrać bo jak dyplom tylko to szkoda pieniedzy i zachodu

hehe jak w Wadlewie ;)

na nagrode proponuje zestaw firmowych garnków lub robota kuchennego!!!

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.